Hälsinge Utbildning
Årets distansstudent 2015: Mikaela Hildingsson

Årets distansstudent 2015

Mikaela Hildingsson i Forsa har utsetts till Årets distansstudent av Hälsingeutbildning och Hälsingerådet. Nästa gång kan det vara du! I Söderhamn finns goda möjligheter till att studera på distans.

23-åriga Mikaela Hildingsson har studerat till socionom på distans vid Centrum för utveckling och lärande - CUL i Hudiksvall. Hon har haft distansstudier mot Malmö högskola och Karlstads universitet inom socionomprogrammet hos Högskolan i Gävle.

Hälsinglands stipendium

Hälsinglands stipendium till årets distansstudent går till en student som utifrån sina förutsättningar gjort en framstående studieprestation.

I motiveringen till årets stipendium till Mikaela Hildingsson heter det:

”En student som klarat de initiala svårigheter som distansstudier kan ge upphov till och som under utbildningens gång fått stifta bekantskap med två ytterligare lärosätens kursupplägg. Hon har presterat högsta betyg på sin C-uppsats som skrivits tillsammans med en annan student och haft som mål att utöva sitt yrke i hemkommunen.”

Gerd Olsson är ordförande för Hälsingeutbildning, och Sven-Erik Lindestam är ordförande i Hälsingerådet. De gratulerade med blommor och stipendium.

Studera på distans i Söderhamn

Du behöver inte alltid flytta långt bort för att kunna vidareutbilda dig. Utbudet av distansutbildningar är enormt.

Bor du i Söderhamn kan du läsa vilken utbildning du vill, som ges av vilken högskola/universitet som helst - om den finns tillgänglig som distansutbildning.

Låt dig inspireras genom att bläddra i Distanskatalogen.länk till annan webbplats

Aktuellt

 • 2018-05-22
  Årets distansstudent 2018
  Angelica Wiklund från Hudiksvall har utsetts till Årets Distansstudent av Hälsingeutbildning ekonomisk förening och Hälsingerådet. Stipendiet delades ut i torsdags på Orbaden.
 • 2017-08-14
  Årets distansstudent 2017
  Anna Fernqvist från Sandarne utsågs till Årets Distansstudent av Hälsingeutbildning ekonomisk förening och Hälsingerådet. Nästa år kan det bli du. Studera på distans via ett av Hälsinglands sex lärcentra.
 • 2016-06-08
  Tekniskt basår i samverkan
  Utvecklingsarbetet, som nu fått ekonomiskt stöd av Region Gävleborg, syftar till att bygga upp ett samarbete och skapa en modell mellan länets kommuner och Högskolan i Gävle vad gäller genomförandet av ett tekniskt basår där lokala lärcentra/kommunal vuxenutbildning erbjuds som studieort.

HälsingeUtbildning  | Kontakt |  Om www.halsingeutbildning.se