Hälsinge Utbildning

Årets distansstudent 2016

Chatarina Vick från Färila har utsetts till Årets distansstudent av Hälsingeutbildning ekonomisk förening och Hälsingerådet. Nästa gång kan det vara du! I Hälsingland finns goda möjligheter att studera på distans.

Årets distansstudent 2016

Chatarina Vick, ensamstående fyrabarnsmamma har under fyra år utbildat sig till lärare. Det har skett på distans vid Högskolan i Gävle via Utvecklingscentrum i Ljusdal som är ett av Hälsinglands sex lärcentra.

Hälsinglands stipendium

Hälsinglands stipendium till årets distansstudent går till en student som utifrån sina förutsättningar gjort en framstående studieprestation.

I motiveringen till årets stipendiat Chatarina Vick heter det:

”En distansstudent vars prestation är enastående. Med utmärkta studieresultat, extrakurser utöver programmet och samtidigt vikarierat som lärare är en bedrift. När detta genomförs av en person som dessutom är ensamstående förälder förundras man över hur det kan vara möjligt.”

Kristina Michelson, ledamot i styrelsen för Hälsingeutbildning ekonomisk förening och Sven-Erik Lindestam, ordförande i Hälsingerådet delar ut stipendiet och gratulerar med blommor.

Studera på distans i Hälsingland

Du behöver inte alltid flytta långt bort för att kunna vidareutbilda dig. Utbudet av distansutbildningar är enormt.

Bor du i Hälsingland kan du läsa vilken utbildning du vill, som ges av vilken högskola/universitet som helst – om den finns tillgänglig som distansutbildning.

Låt dig inspireras genom att bläddra i distanskatalogenPDF.

Aktuellt

 • 2018-05-22
  Årets distansstudent 2018
  Angelica Wiklund från Hudiksvall har utsetts till Årets Distansstudent av Hälsingeutbildning ekonomisk förening och Hälsingerådet. Stipendiet delades ut i torsdags på Orbaden.
 • 2017-08-14
  Årets distansstudent 2017
  Anna Fernqvist från Sandarne utsågs till Årets Distansstudent av Hälsingeutbildning ekonomisk förening och Hälsingerådet. Nästa år kan det bli du. Studera på distans via ett av Hälsinglands sex lärcentra.
 • 2016-06-08
  Tekniskt basår i samverkan
  Utvecklingsarbetet, som nu fått ekonomiskt stöd av Region Gävleborg, syftar till att bygga upp ett samarbete och skapa en modell mellan länets kommuner och Högskolan i Gävle vad gäller genomförandet av ett tekniskt basår där lokala lärcentra/kommunal vuxenutbildning erbjuds som studieort.

HälsingeUtbildning  | Kontakt |  Om www.halsingeutbildning.se