Hälsinge Utbildning

Årets distansstudent är utsedd!

Det blev 44-åriga Carina Gräftegård från Hudiksvall som vid en ceremoni fick motta ett stipendium på 12 000 kr.

Motiveringen till valet av distansstudent: ” Förutom studieresultatet har Carina Gräftegård beskrivit de möjligheter som distansstudieformen ger och hon preciserar lärcentras betydelse med konkreta exempel och inlevelse. Carina Gräftegårds studieprestation är bevis på att man kan både byta yrke och skaffa sig möjlighet till att ha dubbla kompetenser. Det leder till ökad kunskap och ökad anställningsbarhet, vilket är gynnsamt för både individen och landskapet”.

Carina har via lärcentrat CUL i Hudiksvall läst Socionomprogrammet (210 p) mot Högskolan i Gävle. Under studietiden har hon kombinerat heltidsstudier med heltidsarbete och har klarat av utbildningen på 3,5 år. Carina tycker att det är en förutsättning för distansstudenter att de har tillgång till ett lärcentrum för att klara av sina studier. På CUL har hon spenderat i stort sett hela dagarna och där haft tillgång till rum, datorer med internetuppkoppling, telebildföreläsningar samt hjälp att beställa hem böcker.

I kombination med studier på dagtid har Carina på kvällar och nätter arbetat som arbetsledare och personlig assistent. Hon trivs på sitt arbete och vill i framtiden gärna fortsätta att arbeta med individer med funktionsnedsättning. Som fördjupning i sin utbildning valde Carina därför att läsa mer om funktionsnedsättning och det sociala arbetet kring det.

Vi säger Grattis och önskar Carina lycka till i framtiden!


Aktuellt

 • 2018-05-22
  Årets distansstudent 2018
  Angelica Wiklund från Hudiksvall har utsetts till Årets Distansstudent av Hälsingeutbildning ekonomisk förening och Hälsingerådet. Stipendiet delades ut i torsdags på Orbaden.
 • 2017-08-14
  Årets distansstudent 2017
  Anna Fernqvist från Sandarne utsågs till Årets Distansstudent av Hälsingeutbildning ekonomisk förening och Hälsingerådet. Nästa år kan det bli du. Studera på distans via ett av Hälsinglands sex lärcentra.
 • 2016-06-08
  Tekniskt basår i samverkan
  Utvecklingsarbetet, som nu fått ekonomiskt stöd av Region Gävleborg, syftar till att bygga upp ett samarbete och skapa en modell mellan länets kommuner och Högskolan i Gävle vad gäller genomförandet av ett tekniskt basår där lokala lärcentra/kommunal vuxenutbildning erbjuds som studieort.

HälsingeUtbildning  | Kontakt |  Om www.halsingeutbildning.se