Hälsinge Utbildning

Informationstillfälle om nya yrkesvuxutbildningar

Tunga fordon
I Söderhamn ges information om två nya utbildningar: Mekaniker för tunga fordon/lastvagnar och Processteknik. Utbildningarna är på gymnasienivå. Välj om du vill komma 12 november eller 2 december.
Välkommen till Söderhamn på information
Fredag 12 november kl. 10.00-12.00, på CFL-Centrum för flexibelt lärande, S järnvägsgatan 7
Torsdag 2 december, på Arbetsförmedlingen, Köpmangatan 21

Mekniker tunga fordon/lastvagnar


50 veckor
I utbildningen varvas teori med arbetsplatsförlagd tid. Praktiska delar är förlagda till företag med kontinuerliga besök och uppföljning av lärare.
Läs informationsbladPDF

Processteknik


Utbildningen ska ge kunskap och förståelse för de krav som ställs på att en anläggning inom processindustrin, vilka delprocesser som ingår och vad som krävs för att åstadkomma en slutprodukt med rätt kvalitet.
Utbildningen ska även ge kunskap om industriprocessens funktion och dynamik samt dess mät- och reglertekniska krav.
En processindustri har många krav att leva upp till i fråga om miljö, kvalitet och ekonomi — kunskap om detta samt att ge ett ökat säkerhetsmedvetande är också ett viktiga delmoment i kursen.
Läs informationsbladPDF

Aktuellt

 • 2018-05-22
  Årets distansstudent 2018
  Angelica Wiklund från Hudiksvall har utsetts till Årets Distansstudent av Hälsingeutbildning ekonomisk förening och Hälsingerådet. Stipendiet delades ut i torsdags på Orbaden.
 • 2017-08-14
  Årets distansstudent 2017
  Anna Fernqvist från Sandarne utsågs till Årets Distansstudent av Hälsingeutbildning ekonomisk förening och Hälsingerådet. Nästa år kan det bli du. Studera på distans via ett av Hälsinglands sex lärcentra.
 • 2016-06-08
  Tekniskt basår i samverkan
  Utvecklingsarbetet, som nu fått ekonomiskt stöd av Region Gävleborg, syftar till att bygga upp ett samarbete och skapa en modell mellan länets kommuner och Högskolan i Gävle vad gäller genomförandet av ett tekniskt basår där lokala lärcentra/kommunal vuxenutbildning erbjuds som studieort.

HälsingeUtbildning  | Kontakt |  Om www.halsingeutbildning.se