Hälsinge Utbildning

Populär vindkraftsutbildning i gång i Söderhamn

Nu har tjugo personer påbörjat den populära utbildningen "Vindkraftstekniker - offshore" på CFL-Centrum för flexibelt lärande i Söderhamn. Flera hundra sökte de åtråvärda platserna på utbildningen.
- Det här är spännande, det känns som om vi ligger helt rätt i tiden med den här utbildningen, säger Klas Tallvid, rektor på CFL.
Av yrkeshögskoleutbildningens tjugo studerande är endast sju stycken söderhamnare - ett bevis på att utbildningen mycket intressant ur ett nationellt perspektiv.
Utbildningen startade måndag 2 november och den första veckan kommer att ägnas åt introduktion. Lärare och studerande går igenom hur de två närmaste åren kommer att se ut när det gäller t.ex. fördjupningar och LIA-Lärande i arbetslivet.
Harry Tunong och Carl Bjurström som är lärare på utbildningen har precis hunnit färdigställa lokalerna som anpassats för utbildningen. Datorer installerades under fredagen - allt är nu klart för att dras igång.

Läs mer  - artiklar/inslag från SVT och Sveriges Radio Gävleborg:


SVT - Gävle Dala 091102länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Radio Gävleborg 091102länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

CFL Centrum för flexibelt lärande
Söderhamns kommun
S Järnvägsgatan 7
826 80 Söderhamn
CFL ligger inom området Faxepark
Tel 0270-758 00
Fax 0270-169 65
cfl@soderhamn.se
www.cfl.soderhamn.se

Aktuellt

 • 2018-05-22
  Årets distansstudent 2018
  Angelica Wiklund från Hudiksvall har utsetts till Årets Distansstudent av Hälsingeutbildning ekonomisk förening och Hälsingerådet. Stipendiet delades ut i torsdags på Orbaden.
 • 2017-08-14
  Årets distansstudent 2017
  Anna Fernqvist från Sandarne utsågs till Årets Distansstudent av Hälsingeutbildning ekonomisk förening och Hälsingerådet. Nästa år kan det bli du. Studera på distans via ett av Hälsinglands sex lärcentra.
 • 2016-06-08
  Tekniskt basår i samverkan
  Utvecklingsarbetet, som nu fått ekonomiskt stöd av Region Gävleborg, syftar till att bygga upp ett samarbete och skapa en modell mellan länets kommuner och Högskolan i Gävle vad gäller genomförandet av ett tekniskt basår där lokala lärcentra/kommunal vuxenutbildning erbjuds som studieort.

HälsingeUtbildning  | Kontakt |  Om www.halsingeutbildning.se