Hälsinge Utbildning

Motkraft

Form
EU projekt finansierat via Erasmus+ strategiska partnerskap

Period
2014-09 – 2016-08

Syfte
Projektarbetet har en direkt koppling till den forskning som genomförts av fil.dr Lotta Svensson, verksam vid CFL i Söderhamn men anställd av Uppsala universitet. Syftet är att ge ungdom på landsbygd verktyg för att kunna arbeta och försörja sig och inte tvingas iväg till storstadsområden.

I projektet ingår förutom Hälsingeutbildning lärcentra i Transsylvanien i Rumänien och Hornafjördur på Islands sydöstra kust. Vidare har arbetet stöd av Lärarförbundet på Irland (TUI) och organisationen Hela Sverige skall Leva samt dess isländska motsvarighet: ”Landsbygdin Lifir”.

Kontakt:
Klas Tallvid
Koordinator, Centrum för flexibelt lärande (Cfl) i Söderhamn
Mobil 070-337 97 81

Malin Ängerå (s)
Ordförande i Hälsingeutbildning ekonomisk förening
Mobil 070-307 72 02

Aktuellt

 • 2018-05-22
  Årets distansstudent 2018
  Angelica Wiklund från Hudiksvall har utsetts till Årets Distansstudent av Hälsingeutbildning ekonomisk förening och Hälsingerådet. Stipendiet delades ut i torsdags på Orbaden.
 • 2017-08-14
  Årets distansstudent 2017
  Anna Fernqvist från Sandarne utsågs till Årets Distansstudent av Hälsingeutbildning ekonomisk förening och Hälsingerådet. Nästa år kan det bli du. Studera på distans via ett av Hälsinglands sex lärcentra.
 • 2016-06-08
  Tekniskt basår i samverkan
  Utvecklingsarbetet, som nu fått ekonomiskt stöd av Region Gävleborg, syftar till att bygga upp ett samarbete och skapa en modell mellan länets kommuner och Högskolan i Gävle vad gäller genomförandet av ett tekniskt basår där lokala lärcentra/kommunal vuxenutbildning erbjuds som studieort.

HälsingeUtbildning  | Kontakt |  Om www.halsingeutbildning.se