Hälsinge Utbildning

Teknikcollege Hälsingland

Om du studerar på Teknikcollege får du en attraktiv utbildning som kan leda till jobb direkt, och som också ger behörighet till vidare studier. De gymnasiala utbildningarna syftar till att ge dig en yrkesutbildning av hög kvalitet för de yrkesroller som erbjuds inom teknik.

Teknikcollege har goda kontakter med teknikföretag på din ort. Företagen ger möjlighet till praktik, utbildning i företag, projektarbete och eventuellt sommarjobb för dig som elev/student. Lärarna arbetar i team och tar tillsammans med företagen ett gemensamt ansvar för din inlärning och utveckling. Det gör att du får en modern utbildning som stämmer överens med branschens behov.
Inom utbildningarna erbjuds du som studerande fräscha lokaler, bra utrustning och en pedagogisk miljö som stimulerar kreativitet och engagemang. Teknikcollege har också möjligheten att använda föreläsare, lärare och handledare från teknikföretag.
Självklart är utbildningen upplagd så att den passar såväl tjejer och killar som kvinnor och män.

För att sammanfatta vad Teknikcollege är, så innebär det att nuvarande utbildning inom "den vanliga" gymnasieskolan och vuxenutbildningen ska bli ännu bättre på sin uppgift, det vill säga att förbereda er för arbetsmarknaden.

Logo Teknikcollege Hälsingland

För mer information är du välkommen att kontakta Ann-Kristin Forsberg som är processledare för Teknikcollege Hälsingland.

Mobil: 070-366 71 56
E-post: ann-kristin.forsberg@ljusdal.se

Läs mer på http://www.teknikcollege.se/länk till annan webbplats

Aktuellt

 • 2018-05-22
  Årets distansstudent 2018
  Angelica Wiklund från Hudiksvall har utsetts till Årets Distansstudent av Hälsingeutbildning ekonomisk förening och Hälsingerådet. Stipendiet delades ut i torsdags på Orbaden.
 • 2017-08-14
  Årets distansstudent 2017
  Anna Fernqvist från Sandarne utsågs till Årets Distansstudent av Hälsingeutbildning ekonomisk förening och Hälsingerådet. Nästa år kan det bli du. Studera på distans via ett av Hälsinglands sex lärcentra.
 • 2016-06-08
  Tekniskt basår i samverkan
  Utvecklingsarbetet, som nu fått ekonomiskt stöd av Region Gävleborg, syftar till att bygga upp ett samarbete och skapa en modell mellan länets kommuner och Högskolan i Gävle vad gäller genomförandet av ett tekniskt basår där lokala lärcentra/kommunal vuxenutbildning erbjuds som studieort.

HälsingeUtbildning  | Kontakt |  Om www.halsingeutbildning.se