Välkommen till Tekniskt basår i samverkan

Ingenjörsdag 6/2 på Exte i Ljusdal

TBiS gör skillnad

Läs gärna mer om TBiS inspirationskonferens ”Kompetensen i framtidens hetaste yrken”, som vi arrangerade den 1 november på Järvsöbaden, härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, i programmetPDF och pressmeddelandetPDF som du kan ladda ned. 

HiG bjuder in!

Högskolan i Gävle arrangerar vecka 47 och bjuder in till en rad föreläsningar och seminarier kring kompetensutveckling generellt och nätbaserat lärande specifikt. Ingen anmälan krävs utan det är bara att dyka upp på vald programpunkt och ingen kostnad för deltagande. Spännande programpunkter ur ett TBiS-perspektiv. Se program som du kan ladda ned härPDF.

 

 

Behöver du komplettera din utbildning? Vill du få fler möjligheter att gå vidare och skaffa dig mer kompetens? På Tekniskt basår läser du högskoleförberedande gymnasiekurser i matematik, fysik och kemi.

NYHET – nu kör de första studenterna igång TBiS!PDF

Om du hellre vill läsa kurserna som ingår på Tekniskt basår via din kommunala vuxenutbildning vänder du dig till din lokala studie-och yrkesvägledare.

Ta chansen och öppna dörrarna till fler möjligheter för dig! Information, som du kan ladda ned, hittar du här på sidanPDF.

FILMTIME, berättelserna om TBiS är många. Här får du några av dem. Se filmen om TBiSlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!

Nu bygger Högskolan i Gävlelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (HiG) och vuxenutbildningar/lärcentra i länet upp ett samarbete där vi kan erbjuda Tekniskt basår lokalt. Samverkansprojektet pågår mellan april 2016 och september 2018 och projektaktörerna ska utveckla en långsiktig modell för hur ett Tekniskt basår kan erbjudas lokalt parallellt med erbjudande om kommunala tekniska basårskurser med flexibelt upplägg.

Hösten 2017 kommer Tekniskt basår, förutom på campus i Gävle, ges på fyra studieorter; Hudiksvalllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Ljusdallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Sandvikenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Söderhamnlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Utbildningen ges som modifierad distansutbildning i samarbete med lokala lärcentra på orterna. Det innebär att studier bedrivs vid lärcentra men laborationer kommer att genomföras på campus i Gävle.

Godkänt resultat på Tekniskt basår ger studenten följande läsår en garanterad plats på ett högskoleingenjörsprogram vid Högskolan i Gävle.

Anmälan görs på vårterminen, direkt på: www.antagning.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Info: www.hig.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi kan även erbjuda dig att läsa enstaka gymnasiekurser, som ingår i Tekniskt basår, på vuxenutbildningar/lärcentra, genom samarbete med Högskolan i Gävle. Kontakta din lokala studie- och yrkesvägledare.

Kontakter

Ljusdals kommun, Anita Rohde, för skriftliga frågor/svar: anita.rohde@ljusdal.se, tidsbokning 0651 - 18454,
Hudiksvalls kommun, Cul@hudiksvall.se tfn vx 0650 - 19300
Hälsinglands Utbildningsförbund, Söderhamn, Anna Kleemair, anna.kleemair@hufb.se
Hälsinglands Utbildningsförbund, Bollnäs, Pia Olsson, pia.olsson@hufb.se, tfn 010 - 4541134
Hälsinglands Utbildningsförbund, Nordanstig, Katarina Byhlin, katarina.bylin@hufb.se
Sandvikens kommun, Emma Huhtimo, emma.huhtimo@edu.sandviken.se Högskolan i Gävle, Annika Eklund, utbildningsledare Tekniskt basår, aed@hig.se, tfn 026 - 648755, Kjell Ekström, studierektor, keo@hig.se, tfn 026 - 648933

Här kan du ladda ner TBiS NyhetsbrevPDF

 

Här kan du ladda ner vår informationsfolderPDF om studier på Tekniskt basår från hösten 2017.