Välkommen till Tekniskt Basår i Samverkan/TBiS

TBiS – en väg till de hetaste yrkena. Behöver du komplettera din utbildning? Vill du få fler möjligheter att gå vidare och skaffa dig mer kompetens? På Tekniskt basår läser du högskoleförberedande gymnasiekurser motsvarande Matematik 3c och 4, Fysik 1a och 2 samt Kemi 1 under ett år. Du får dessutom erfarenhet av hur studier på en högskola/universitet går till.

Stoppa pressarna!

TBiS samverkansmodell är nu lanserad och härPDF kan du ladda ned den. Vill du läsa mer om lanseringen kan du göra det i pressreleasenPDF eller ta en titt på filmen från lanseringen.

Högskolan i Gävlelänk till annan webbplats (HiG) och kommunala vuxenutbildningar/lärcentra i länet har ett samarbete där vi erbjuder Tekniskt basår lokalt. Tekniskt basår ges, förutom på campus i Gävle, på fyra studieorter; Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Sandvikenlänk till annan webbplats och Bollnäslänk till annan webbplats. Undervisningen sker på din studieort, dels digitalt, dels analogt, men laborationer genomförs på campus i Gävle.

Det finns två vägar in till TBiS-studierna

  1. Du söker via antagning.selänk till annan webbplats och väljer någon av studieorterna som finns. Läsåret efter TBiS, vid godkänt resultat, har du en plats på ett högskoleingenjörsprogram på Högskolan i Gävle. Anmälan görs på vårterminen, direkt på: www.antagning.selänk till annan webbplats
    Info: www.hig.selänk till annan webbplats
  2. Vi kan även erbjuda dig att läsa enstaka gymnasiekurser på studieorterna, som ingår i Tekniskt basår, via din lokala vuxenutbildning/lärcentrum och genom samarbete med Högskolan i Gävle. Du är del av en studiegrupp gemensam med de som har ansökt via högskolan, du får graderade betyg i kurserna, men ingen reserverad plats på ett ingenjörsprogram. Kontakta din lokala studie-och yrkesvägledare för anmälan. Se kontakter nedan!

På TBiS skaffar du dig en bra grund och kompetens för att gå vidare till högskola/universitet. Tänk på att ingenjörsyrken finns inom alla områden och du behöver inte ha gått NV eller TE – Tekniskt basår är ett sätt att bredda sig. Teknik är lika med att lösa problem och vara kreativ!

Ta chansen och öppna dörrarna till fler möjligheter för dig! Information om TBiS hittar du här på sidanlänk till annan webbplats och här kan du ladda ned TBiS-folderlänk till annan webbplats

Välkommen till TBiS! Du behövs och du gör skillnad!

Studieort Sandviken, ett gott exempel

Ansök till TBiS, en väg till framtidens hetaste yrken. Video härlänk till annan webbplats!

Här kan du ladda ner TBiS Nyhetsbrevlänk till annan webbplats

Mer info: www.projekt-tbis.selänk till annan webbplats /

facebook.com/TBisamverkanlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats @teknisktbasarisamverkan

Twitterlänk till annan webbplats @TBiSamverkan


FILMTIME, berättelserna om TBiS är många. Här får du några av dem.
Se filmen om TBiSlänk till annan webbplats!